Meer informatie? Neem contact op: +31 (0)88 70 80 700 info@pipeq.nl

Lasapparatuur

Wie affiniteit met lassen heeft weet als geen ander dat lassen geen klus is die je even ‘ snel’ doet, zoals een plank ophangen. Omdat lassen een vak apart is, is het raadzaam om alvorens het lassen alles goed uit te zoeken. Je moet denken aan welke materialen je gaat gebruiken voordat je lasverbindingen gaat maken. Ook moet je bedenken welke ‘techniek’ het beste bij jou en de klus past. Kies op basis van jouw keuze de juiste lasapparatuur uit.

Technieken voor het lassen en de juiste lasapparatuur

Lassen met beklede elektroden (boog)lassen staat beter bekend als ‘elektrisch lassen’. Deze term komt eigenlijk niet goed tot zijn recht omdat er vele andere elektrische lasprocessen bestaan. Het is een techniek die niet alleen door ervaren lassers wordt gebruikt, maar ook door zelfklussers en hobbyisten. Deze techniek werkt zonder gas, zodat je makkelijk in de tuin kunt lassen. Lasapparatuur voor deze techniek is ideaal voor kleine klusjes. Je kiest voor een lasapparaat dat constante stroom levert. Naast het lasapparaat heb je natuurlijk ook elektroden nodig om mee te lassen. Het grote voordeel van de aankoop van deze lasapparatuur is dat de aankoopkosten relatief laag zijn en er weinig kapot kan gaan aan deze apparatuur. Ideaal voor de doe het zelf.

Een ander veel voorkomende techniek is MIG/MAG lassen. Dit is de snelste en meest geautomatiseerde techniek voor lassen. Voordat je met deze manier van lassen begint denk er goed over na wat voor soort klussen je wilt gaan uitvoeren. Met MIG/MAG gebruik je vaak gas en werk je snel maar lever je kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Je kunt ook kiezen voor gas gevulde lasdraad. Kies je voor deze techniek dan heb je uiteraard een lasapparaat nodig die deze manier ondersteunt. Ook heb je geen beschermgas nodig.

  De derde meest voorkomende techniek is TIG lassen. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en is het materiaal van de elektrode die je tijdens het lassen gebruikt. Je ontsteekt een zogeheten vlamboog door met de wolfraam elektrode op het te lassen object te strijken. Houdt er rekening mee dat je de elektrode snel genoeg moet terugtrekken, anders komt deze vast te zitten. Vervolgens verbindt je door het ontstaan van vloei bad, wat tijdens het lassen weer afkoelt. Deze techniek wordt veel gebruikt voor hoogwaardige eindresultaten en zie je vaak terug voor restauraties van auto’s, motoren en RVS. Het is niet de makkelijkste manier van lassen, want je moet nauwkeurig met 2 handen blijven werken. Wat heb je nodig? Natuurlijk een apparaat waarmee je kunt TIG lassen. Ook heb je een lastoorts nodig. Veel gebruikers kiezen voor Argon-gas omdat dit universeel inzetbaar is en een goed hoogwaardig eindresultaat geeft.

Lasapparatuur huren of kopen

Als je op zoek bent naar kwalitatieve lasapparatuur, dan kun je contact met ons opnemen. Wij geven je graag advies over alles wat met lassen te maken heeft. Ook geven wij demonstraties van onze lasmachines aan het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen wij je exact laten zien welke mogelijkheden een lasmachine kan bieden voor jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.